De glazen klip

071019MichelleRyanWanneer vrouwen doorgebroken zijn in de toplagen van een organisatie, worden ze geconfronteerd met de glazen klip, volgens onderzoekster Michelle Ryan.

De glazen klip is het randje waar de vrouw op balanceert, wanneer ze aan de top staan, kunnen ze er ieder moment vanaf vallen. Doordat topbanen vaak risicovol zijn, is de kans dat de vrouw faalt of bekritiseerd wordt groter. De glazen klip is niet direct zichtbaar en dat maakt hem heel subtiel, stelt Ryan.

De glazen klip is moeilijk aan te pakken, omdat het onbewust gaat. Uit het onderzoek van Ryan blijkt dat wanneer het goed gaat met een bedrijf er wordt gekozen voor een man, op het moment dat het slecht gaat geniet een vrouw de voorkeur voor de hoogste positie. Dit heeft volgens Ryan te maken met het stereotypebeeld van vrouwen die goede crisismanagers zouden zijn.

M300x180s300x800_c3167836f72668f13ffff435d1cb818c

Michelle Ryan denkt dat de oplossing voor vrouwen niet is om de baan te weigeren, maar een andere oplossing is lastig te vinden: een stereotypebeeld is niet makkelijk weg te werken. Vrouwen moeten zich bewust zijn van hun positie en dit ook bespreken en delen met anderen, denkt Ryan.

This article was written by op donderdag, augustus 30, 2012 at 3:36 pm. You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site. Tags:

Reacties zijn gesloten

Is een quotum wel wenselijk?

Is een quotum wel wenselijk?

De overheid probeert middels maatregelen het glazen plafond te doorbreken, maar niet iedereen is daar voorstander van. Voornamelijk topvrouwen in het bedrijfsleven menen dat het glazen plafond door vrouwen zelf in stand wordt gehouden. Voor en tegenargumenten voor het vrouwenquotum van topvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven. Uit een door VROUW gehouden enquĂȘte blijkt ook dat vrouwen zelf geen actie ondernemen om hun achtergestelde positie te verbeteren. Niet alleen zegt 70 procent van de vrouwen zich gediscrimineerd te voelen op de […]

Continue Reading →

Glazen plafond voorlopig nog niet doorbroken

Glazen plafond voorlopig nog niet doorbroken

Hoewel de verschillen in salaris tussen mannen en vrouwen steeds kleiner worden, zijn we voorlopig nog lang niet op een compleet gelijkwaardig niveau. Er zijn weliswaar steeds meer berichten dat de loonkloof binnen tien jaar overbrugd zal zijn, maar dit heeft voornamelijk betrekking op de gemiddelde uurlonen. De oorzaak daarvan is dat veel vrouwen voornamelijk in deeltijd werken, terwijl mannen juist vaker fulltime werken. Daarnaast is er in de sectoren waar veel vrouwen werken nog steeds ruimte voor verbetering op […]

Continue Reading →