Is een quotum wel wenselijk?

De overheid probeert middels maatregelen het glazen plafond te doorbreken, maar niet iedereen is daar voorstander van. Voornamelijk topvrouwen in het bedrijfsleven menen dat het glazen plafond door vrouwen zelf in stand wordt gehouden.

Voor en tegenargumenten voor het vrouwenquotum van topvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven.

Uit een door VROUW gehouden enquête blijkt ook dat vrouwen zelf geen actie ondernemen om hun achtergestelde positie te verbeteren. Niet alleen zegt 70 procent van de vrouwen zich gediscrimineerd te voelen op de werkvloer, ook denken ze dat zwangere vrouwen en moeders gediscrimineerd worden. Ondanks dat vrouwen zich achtergesteld voelen, zijn zij wel met een ruime meerderheid tegen positieve discriminatie en het vrouwenquotum. Op het moment dat een mannelijke collega meer verdiend, maar wel hetzelfde werk doet, zegt 35 procent geen actie te ondernemen. Vrouwen zijn niet alleen allang blij dat ze een baan hebben, een gedeelte durft het niet aan te kaarten.

eman245cipatie

Marike Stellinga stelt dat maatregelen om het glazen plafond te doorbreken niet nodig zijn. Op het moment dat vrouwen even hard werken en evenveel ambitie hebben als mannen kunnen ze dezelfde positie innemen, is haar mening. Vrouwen bereiken nu niet helemaal zelfstandig de top en dat zorgt er volgens haar voor dat er een signaal afgegeven wordt dat vrouwen beperkt zijn.

This article was written by op dinsdag, december 11, 2012 at 3:30 pm. You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site. Tags:

Reacties zijn gesloten

Is een quotum wel wenselijk?

Is een quotum wel wenselijk?

De overheid probeert middels maatregelen het glazen plafond te doorbreken, maar niet iedereen is daar voorstander van. Voornamelijk topvrouwen in het bedrijfsleven menen dat het glazen plafond door vrouwen zelf in stand wordt gehouden. Voor en tegenargumenten voor het vrouwenquotum van topvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven. Uit een door VROUW gehouden enquête blijkt ook dat vrouwen zelf geen actie ondernemen om hun achtergestelde positie te verbeteren. Niet alleen zegt 70 procent van de vrouwen zich gediscrimineerd te voelen op de […]

Continue Reading →

Glazen plafond voorlopig nog niet doorbroken

Glazen plafond voorlopig nog niet doorbroken

Hoewel de verschillen in salaris tussen mannen en vrouwen steeds kleiner worden, zijn we voorlopig nog lang niet op een compleet gelijkwaardig niveau. Er zijn weliswaar steeds meer berichten dat de loonkloof binnen tien jaar overbrugd zal zijn, maar dit heeft voornamelijk betrekking op de gemiddelde uurlonen. De oorzaak daarvan is dat veel vrouwen voornamelijk in deeltijd werken, terwijl mannen juist vaker fulltime werken. Daarnaast is er in de sectoren waar veel vrouwen werken nog steeds ruimte voor verbetering op […]

Continue Reading →