Mannen jaloers op vrouwen die meer verdienen

ZOETERMEER-LOONSTROOKJEUit onderzoek in opdracht Gewoon over geld, het informatieplatform van kredietverstrekker FREO,  blijkt dat Nederlandse werknemers bescheiden en solidair zijn. Een derde van duizend ondervraagden zou zelfs wat salaris willen inleveren om daarmee een collega in dienst te kunnen houden die anders om bedrijfseconomische redenen ontslagen zou worden.

Toch zijn mannen iets minder solidair tegenover vrouwen die meer verdienen. Zeven procent van de Nederlanders is jaloers op het salaris van zijn over haar partner. Vaak gaat het dan over mannen die jaloers zijn als hun vrouw meer verdient. Vaak is het echter toch nog andersom. Bijna 80 procent van de vrouwen geeft aan dat de partner meer verdient. Vijftien procent van de mannen geeft aan dat hun vrouw meer verdient.

Gemiddeld verdienen vrouwen inderdaad minder. In Nederland zijn de loonverschillen gemiddeld zo’n 18,5 procent. Dat is meer dan het wereldwijde gemiddelde van 18,4 procent en meer dan het EU-gemiddelde van 16,2 procent.

Uit het onderzoek bleek ook dat ruim de helft van de werknemers geen salarisverhoging durven te vragen. Ze denken dat hun baas eerlijk uitbetaalt. Zeven van de tien werknemers denkt ook dat ze evenveel verdienen als collega’s. De mensen die denken minder te verdienen, wijten dat aan zichzelf en hun mindere werkervaring of capaciteiten.

This article was written by op vrijdag, augustus 16, 2013 at 10:03 am. You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site. Tags:

Reacties zijn gesloten

Is een quotum wel wenselijk?

Is een quotum wel wenselijk?

De overheid probeert middels maatregelen het glazen plafond te doorbreken, maar niet iedereen is daar voorstander van. Voornamelijk topvrouwen in het bedrijfsleven menen dat het glazen plafond door vrouwen zelf in stand wordt gehouden. Voor en tegenargumenten voor het vrouwenquotum van topvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven. Uit een door VROUW gehouden enquête blijkt ook dat vrouwen zelf geen actie ondernemen om hun achtergestelde positie te verbeteren. Niet alleen zegt 70 procent van de vrouwen zich gediscrimineerd te voelen op de […]

Continue Reading →

Glazen plafond voorlopig nog niet doorbroken

Glazen plafond voorlopig nog niet doorbroken

Hoewel de verschillen in salaris tussen mannen en vrouwen steeds kleiner worden, zijn we voorlopig nog lang niet op een compleet gelijkwaardig niveau. Er zijn weliswaar steeds meer berichten dat de loonkloof binnen tien jaar overbrugd zal zijn, maar dit heeft voornamelijk betrekking op de gemiddelde uurlonen. De oorzaak daarvan is dat veel vrouwen voornamelijk in deeltijd werken, terwijl mannen juist vaker fulltime werken. Daarnaast is er in de sectoren waar veel vrouwen werken nog steeds ruimte voor verbetering op […]

Continue Reading →