Over ons

Vrouwen in beeld

emancipatie
De man wint het op de werkvloer nog vaak van de vrouw. Door de eeuwenoude traditionele rolverdeling van de man aan het werk en de vrouw verzorgde de kinderen en het huishouden. Ondanks de inmiddels gelijkwaardige positie van de man en de vrouw in de samenleving, blijft het aantal vrouwen in topfuncties nog behoorlijk achter.

Door verschillende maatregelen wil de politiek het aantal vrouwen in topfuncties verhogen. Hoewel onderzoek uitwijst dat het aantal vrouwen in de voornamelijk subtop van bedrijven groeit, is niet iedereen een voorstander van de maatregelen. De voor- en tegenargumenten van het vrouwenquotum en positieve discriminatie komen uitgebreid aan bod op deze website.

Vrouwen in beeld schetst de huidige situatie van de vrouw in topfuncties van het bedrijfsleven. Het glazenplafond en de overheidsbemoeienis met de positie van vrouwen komen tevens aanbod. Bekende vrouwen in topfuncties kunnen als voorbeeld dienen voor ambitieuze vrouwen aan het begin van hun carrière. Maar eindigen de hobbels op de weg die vrouwen nemen onderweg naar de top, of volgen er meer obstakels? Nadat vrouwen in de topfuncties zijn beland, begeven zij zich al snel op de glazen klip.

Reacties zijn gesloten