Wat te dragen op de werkvloer

Niet alleen bij een sollicitatie is het van belang een goede indruk te maken. Je wilt deze goede indruk blijven houden. Het is daarom van belang om professioneel overkomende kleding te dragen. Een van de veel gemaakte fouten is het dragen van kleding die niet helemaal past. Daarnaast is het altijd van belang  dat je kleding er goed verzorgd uitziet. Geen vlekken op je kleding, geen kreukels en ook versleten kleding is een don’t. Een fout die ook vaak wordt gemaakt gaat zelfs helemaal terug naar de lingerie: zorg ervoor dat je ondergoed goed zit, zodat deze niet zichtbaar zijn onder je kleding door bijvoorbeeld randjes. Ook kan een te laag decolleté afleidend werken.

samenstelling-zakelijk-vrouwen

Stem je kleding af

Bij zakelijke kleding, hoort kleding die niet te veel afleidt. Dit kan worden voorkomen door kleding aan te trekken die goed bij je figuur past. Wanneer je wat bredere schouders hebt, is het bijvoorbeeld niet heel handig om pofmouwtjes te dragen. Daarnaast kun je met de juiste accessoires je uitstraling versterken. Zorg ook bij de accessoires dat deze goed af zijn gestemd op de rest van je outfit. Uiteindelijk kun je je outfit netjes afmaken met het juiste paar schoenen. Een ongeschreven regel is bijna dat de standaard zwarte pumps altijd goed zijn. Deze zijn verzorgd, chique of juist casual. Je kunt er als het ware een beetje mee spelen door met de rest van de outfit te variëren.

Wat niet te doen

Er zijn bij een zakelijke outfit ook een aantal absolute dont’s. Draag bijvoorbeeld nooit blote benen wanneer je een zakelijke afspraak hebt, ook al is het nog zo warm. Kleed je ook niet jonger dan dat je bent, dit kan er voor zorgen dat je onprofessioneel overkomt. Daarnaast moet je je niet te bloot kleden, en ook niet overdreven veel sieraden of make-up dragen.

Kledingstijlen

Op de werkvloer kunnen verschillende kledingstijlen worden gedragen. Zo kun je je heel casual kleden, maar ook juist erg zakelijk. In onderstaand filmpje komen een aantal outfits aan bod die gedragen kunnen worden op de werkvloer.

This article was written by op zondag, november 24, 2013 at 12:22 pm. You can follow any responses to this entry through the RSS feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site. Tags:

Reacties zijn gesloten

Is een quotum wel wenselijk?

Is een quotum wel wenselijk?

De overheid probeert middels maatregelen het glazen plafond te doorbreken, maar niet iedereen is daar voorstander van. Voornamelijk topvrouwen in het bedrijfsleven menen dat het glazen plafond door vrouwen zelf in stand wordt gehouden. Voor en tegenargumenten voor het vrouwenquotum van topvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven. Uit een door VROUW gehouden enquête blijkt ook dat vrouwen zelf geen actie ondernemen om hun achtergestelde positie te verbeteren. Niet alleen zegt 70 procent van de vrouwen zich gediscrimineerd te voelen op de […]

Continue Reading →

Glazen plafond voorlopig nog niet doorbroken

Glazen plafond voorlopig nog niet doorbroken

Hoewel de verschillen in salaris tussen mannen en vrouwen steeds kleiner worden, zijn we voorlopig nog lang niet op een compleet gelijkwaardig niveau. Er zijn weliswaar steeds meer berichten dat de loonkloof binnen tien jaar overbrugd zal zijn, maar dit heeft voornamelijk betrekking op de gemiddelde uurlonen. De oorzaak daarvan is dat veel vrouwen voornamelijk in deeltijd werken, terwijl mannen juist vaker fulltime werken. Daarnaast is er in de sectoren waar veel vrouwen werken nog steeds ruimte voor verbetering op […]

Continue Reading →