Movies that Matter sessie: Take on Women in film

Movies that Matter organiseert op dinsdag 12 april een panel in samenwerking met Creative Europe Desk NL en Vrouwen in Beeld met vrouwelijke filmmakers uit regio’s waar de huidige situatie dringend aandacht vraagt.

Ondanks de toenemende media-aandacht en vooruitgang in de afgelopen jaren, blijft de systemische vooringenomenheid in de filmindustrie bestaan en is gendergelijkheid nog niet bereikt. In deze sessie van Take on Women in Film gaat de  aandacht naar vrouwelijke filmmakers uit regio’s waar de huidige situatie dringend aandacht vraagt. Filmmaker Lidija Zelovic zal een keynote speech houden. Daarna volgen interviews met het Oekraïense filmteam van Peace for Nina en de Afghaanse filmmaker Sahra Mani.

*Lidjia Zelovic (1970, Joegoslavië) is een bekroonde filmmaker, schrijver en spreker. Ze groeide op in Sarajevo en ontvluchtte de oorlog in 1992. Ze begon als onafhankelijk filmmaker in de nasleep van de burgeroorlog in haar thuisland, werkte daarna bij internationale mediabedrijven als BBC, Channel4 en voor de Nederlandse Publieke Omroep. Haar nieuwste film My Own Private War werd op vele festivals over de hele wereld bekroond.
* Het Oekraïense filmteam van Peace for Nina bestaat uit Zhana Maksymeno, Lyuba Knorzl en Dea Gjinovic.
* Sahra Mani is een Afghaanse filmmaker die afgelopen september Kabul ontvluchtte. Sahra is de bekroonde filmmaker van A Thousand Girls Like Me. Haar nieuwe film Kabul Melody is nu in postproductie.

Voertaal: Engels
Moderator: Margje de Koning, artistiek directeur Movies that Matter

15:00 – 17:00
Den Haag, Pathé Buitenhof
Online te bekijken vanaf woensdag 13 apr

 

Home