Vrouwen in Beeld

EVENTS

EVENTS

Vrouwen in Beeld wil een sterke gemeenschap van vrouwelijke audiovisuele professionals creëren die hun ervaring delen en elkaar ondersteunen. Om dat te bewerkstelligen willen we verschillende activiteiten gaan organiseren, zoals trainingen, netwerk events en events in samenwerking met belangrijke (internationale) partners en organisaties.

Female

Perspective

Tijdens ‘The Forum on European Culture’, een tweejaarlijks evenement georganiseerd door De Balie, DutchCulture en Creative Europe Desk NL vond op 20 september het programma ‘Today’s European Cinema: A Female Perspective’ plaats. Onder leiding van Absaline Hehakaya werden gesprekken gevoerd met filmregisseur Ena Sendijarević, theaterregisseur Eva Line de Boer en filmcriticus en auteur Basje Boer, artistiek directeur van IFFR Vanja Kaludjercic en producent en voorzitter van ‘Vrouwen in Beeld’ Iris Lammertsma.
De gesprekken gingen over het toenemend aantal vrouwelijke filmauteurs die met hun eigen stijl en unieke filmische representaties van de werkelijkheid de perspectieven van cinema verdiepen en verbreden. Je kunt het programma terugkijken via deze link.