Talkshow: What The Gap?! op Rotterdam Open Doek FF

In samenwerking met Rotterdam Open Doek organiseert Vrouwen in Beeld op 15 juni 2023 de Talkshow: What The Gap?! Er is de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer aandacht voor de ongelijke representatie en behandeling in de filmindustrie van iedereen die zich niet identificeert als man. Maar de realiteit is dat mannen nog steeds zowel voor als achter de schermen de werkvloer domineren.

Met de tafelgasten én het publiek gaan we tijdens de talkshow in gesprek over genderongelijkheid in de filmindustrie. Met dit gesprek willen we filmmakers en/of filmliefhebbers laten meedenken over de toekomst van de filmindustrie. Hoe gaan wij samen voor een inclusievere en veiligere werkomgeving zorgen?

TAFELGASTEN:

  • Zainab Goelaman is een autodidactische schrijver, regisseur en dichter uit Amsterdam. Ze schrijft en regisseert en haar debuutfilm SNOR gaat in 2023 in première.
  • Claire Zhou is een creatief producent bij NL Film, tevens schrijver en regisseur. Haar werk omvat onder andere Triq Salama, En Nu Ben Ik Verliefd en de succesvolle korte film Stille Dorst. Dit jaar brengt ze haar filmfonds short Het Optreden uit.
  • Isis Cabolet is een actrice en regisseur die haar opleiding volgde aan de toneelacademie Maastricht. Ze heeft gespeeld in films zoals ‘App’ en ‘De gelukkige huisvrouw’ en regisseerde genomineerde korte films. Momenteel werkt ze aan haar speelfilmdebuut bij Smarthouse.
  • Rasheida Adrianus is een autodidactische schrijver en regisseur. Ze produceerde de talkshow Girls ‘N Cocktails en creëerde succesvolle webseries, waaronder Switch. Ze werkt nu aan een volledig seizoen van Switch in samenwerking met de NTR en producent VIGICS.
  • Julia de Roo is een Rotterdamse filmmaker die de menselijke psyche onderzoekt en sociale constructies bevraagt. Haar eerste korte film Maxi-Pad ging in première op IFFR 2023 en is te zien tijdens de Seizoensfinale.
  • Jonnah Bron is een Amsterdamse fotograaf en autodidactische filmmaker die intieme portretten maakt en onderwerpen als seksualiteit, identiteit en relaties verkent.
  • Moderator: Sacha Gertsik is een Amsterdamse producent, oprichter van De Ontmoeting en medeoprichter van GROM. Ze heeft gewerkt als dramaturg en heeft meer dan 50 korte films ondersteund, wat heeft geleid tot succesvolle carrières voor nieuwe filmmakers.
Meer over de Talkshow
Home