NFF Extended: Een veilige av-sector

Grensoverschrijdend gedrag is een van de meest urgente onderwerpen in de Nederlandse av-sector. Van pesterijen tot discriminatie, intimidatie en ongewenste toespelingen. Wat is de structuur die daaraan ten grondslag ligt en hoe gaan we die veranderen? Hoe pakken we dat probleem aan op kantoor, op de set en tijdens industriegelegenheden?

Op 30 november j.l. organiseerde het Nederlands Film Festival in samenwerking met Mores Online, FilmForward, Vrouwen in Beeld, producentenverenigingen NAPA en NCP, Eye Filmmuseum en DAFF  de bijeenkomst ‘NFF Extended – Een veilige av-sector’. Tijdens deze bijeenkomst werd de stap van praten naar handelen gezet, en lag de focus op de praktijk. Aan de hand van casussen werd besproken wat je als medewerker of zzp’er, instelling of beleidsmaker kan doen in het geval van grensoverschrijdend gedrag.

Sprekers waren: Janke Dekker (voorzitter van het bestuur van Mores Online), Freek Walther (vertrouwenspersoon), Tati Vereecken-Suwarganda (managing director bij productiehuis HALAL), Caspar Nieuwenhuis (directeur van HKU Theater), actrice en trainer Fatma Genç en actrice en regisseur Isis Cabolet.
De bijeenkomst werd geleid door moderator Isabel Sheridan

Lees hier het verslag van de bijeenkomst
Home