Conferentie Point of VieW: naar een nieuw perspectief in film en tv

Datum             Donderdag 28 april 2022
Tijd                  15.30 – 17.00 uur
Borrel             17.00 – 18.00 uur
Locatie            EYE Amsterdam (IJpromenade 1)
Toegang is gratis

Verondersteld wordt dat vrouwen en mannen in de Nederlandse kunst- en cultuursector gelijke kansen en mogelijkheden hebben en dat “het al veel beter gaat dan een aantal jaar geleden”. In het onderzoek Beter is nog niet goed van Stichting Vrouwen in Beeld is de film- en televisiesector in kaart gebracht; hoeveel vrouwen in de afgelopen tien jaar een leidinggevende functie (head of department), een hoofdrol of een bijrol hadden in fictie- en documentaire producties.  De cijfers liegen er niet om: 30,4% vrouwen versus 69,6% mannen. De realiteit blijft dus achter op het ideaal van gelijke en diverse representatie. Tijd om dit samen te veranderen!

Om die verandering in gang te zetten, vindt op 28 april de bijeenkomst NFF Extended: naar een nieuw perspectief in film en tv plaats.
Door middel van een inspirerende lezing en een kritische reflectie wordt een begin wordt gemaakt met verandering in en vooral mét de sector. NFF Extended is dit keer onderdeel van de conferentie ‘Naar een nieuw perspectief in film en TV’ plaats, een initiatief van platform Point of VieW.

Sprekers zijn Anna Serner, voormalig CEO van het Swedish Film Institute, Farid Tabarki, schrijver en expert op het gebied van verandering, en actrice, maker en activiste Jacqueline Blom. Moderator van de bijeenkomst is auteur, journalist en presentator Naeeda Aurangzeb.
De conferentie wordt georganiseerd door platform Point of VieW, in samenwerking met Vrouwen in Beeld, Zien Doet Volgen, Nederlands Film Festival, NFF Extended, DAFF en Eye, met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Creative Europe Desk NL.

Over Point of VieW
In het najaar van 2021 is het platform pointofview.nu gelanceerd. Op dit platform wordt gebouwd aan de gelijkwaardige vertegenwoordiging van vrouwen en het vrouwelijke perspectief in de Nederlandse kunst en cultuur, door het samenbrengen van verschillende initiatieven en het faciliteren van kennisdeling en discussie.

Lees hier het verslag
Home