Antoinette Beumers ‘Mijn vader is een vliegtuig’ opent Nederlands Film Festival 2021

Op vrijdag 24 september 2021 opent de speelfilm ‘Mijn vader is een vliegtuig’ van Antoinette Beumer de 41e editie van het Nederlands Film Festival.

‘Mijn vader is een vliegtuig’ vertelt over een vrouw die een aangrijpende zoektocht naar haar verleden start en contact zoekt met haar vader die meer dan dertig jaar in een psychiatrische instelling verblijft. Met in de hoofdrol Elise Schaap.

De film is geregisseerd door Antoinette Beumer (‘De gelukkig huisvouw’, ‘Loft’ , ‘Jackie’ ‘Soof’) en gebaseerd op haar eigen, gelijknamige roman, waarmee ze in 2018 debuteerde.
Antoinette Beumer: “Het is mijn meest persoonlijke film geworden. De noodzaak om dit verhaal te vertellen is er voor mij altijd geweest. We zijn trots, vereerd en dankbaar dat het Nederlands Film Festival ervoor heeft gekozen om de film de openingsfilm van 2021 te laten zijn. Zeker in deze onzekere tijden is het een voorrecht om op deze bijzondere plek in première te mogen gaan.”

Maaik Krijgsman schreef het filmscenario. De film is geproduceerd door Topkapi Films in coproductie met VPRO en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en het CoBO Fonds.
Distributeur September Film brengt de film op 30 september landelijk uit in de bioscoop.

Bekijk hier de trailer
Home