Overzicht rapporten diversiteit & inclusie in de Europese Audiovisuele sector

Hoe kan Europa zorgen voor meer diversiteit en inclusie in de film-, televisie- en VOD-industrie? Er is al lang een duidelijk bewustzijn van de principes van gelijkheid en non-discriminatie op basis van geslacht, afkomst of handicap die zijn opgenomen in de Europese mediawetgeving.
Maar recentere maatschappelijke veranderingen, met name met betrekking tot de positie van vrouwen op de werkvloer en de #blacklivesmatter-beweging, hebben ertoe geleid dat diversiteit en inclusie recentelijk meer in de schijnwerpers komen te staan.
Hoe zit het met de audiovisuele industrie in Europa? Hoe zorgen we voor betere D&I in de processen van de productie van content? En hoe zit het met onze weergave van de samenleving in films, series en andere audiovisuele content?

Dit nieuwe IRIS Plus-rapport onderzoekt deze vragen en heeft een overzicht opgesteld met een aanzienlijk aantal rapporten en studies over D&I in de audiovisuele industrie. Het bevat ongeveer 200 rapporten in de vorm van een reeks tabellen die zijn geclassificeerd op basis van de bestudeerde discriminatiegrond en andere relevante criteria. De tabel is ook beschikbaar als interactief zoekinstrument op de website van het European Audiovisual Observatory.

Lees hier het IRIS Plusrapport & overzicht van de rapporten
Home