Regisseur Will Koopman geëerd met Gouden Kalf voor de Filmcultuur

Will Koopman (65) is bekroond met het Gouden Kalf voor de Filmcultuur. De regisseur van de uiterst succesvolle Gooische vrouwen-films krijgt de prijs omdat zij ‘als icoon vele bezoekers naar haar brede publieksfilms waarin de vrouw excelleert, heeft weten te trekken’.

Nederlands Film Festival: “Will Koopman heeft haar interesses, haar passies en haar humor als regisseur weten vorm te geven in films en series, die veelal vrouwelijke personages en verhaallijnen kennen, en die daarmee de harten van miljoenen, zéér verschillende Nederlanders heeft weten te veroveren. Niet alleen heeft haar oeuvre beeldbepalende karakters opgeleverd, ze is zelf op onnadrukkelijke wijze het icoon van succes geworden. Iemand die weet wat ze wil vertellen, die niet alleen kennis heeft van Gooische vrouwen én mannen, maar weet wat film maken voor een breed publiek betekent.”

Will Koopman:“Ik vind het een grote eer dat ik het Gouden Kalf voor de Filmcultuur dit jaar mag ontvangen. Ik ben er ontzettend blij mee. Ik dank iedereen met wie ik door de jaren heen heb samengewerkt, want regisseren doe je niet alleen.”

 

Lees het artikel
Home