Vrouwen in Beeld in podcast ‘Alles op Tafel’

Onlangs was mediawetenschapper Willemien Sanders van Vrouwen in Beeld te gast in de podcast ‘Alles op Tafel’. In deze podcast van Mariëtte Hamer en Sahil Amar Aïssa, worden gasten uitgenodigd om te praten over seksueel grensoverschrijdend gedrag, aan een steeds wisselende tafel. Om erachter te komen hoe we op al die plekken echt iets kunnen veranderen, leggen zij Alles op Tafel.

In deze aflevering zitten Mariëtte Hamer en Sahil Amar Aïssa aan de regietafel, een tafel waar we dagelijks door beïnvloed worden via de films, series en theatervoorstellingen die we kijken. En praten hierover met actrice en zangeres Hadewych Minis en mediawetenschapper Willemien Sanders.

Hadewych Minis vertelt over de rol van stoerheid in haar carrière, wat het haar heeft gebracht en waarom zij nu pas ook haar vrouwelijke kant en haar kwetsbare kant durft te laten zien. Een gesprek over de kracht van kwetsbaarheid, over je veilig moeten voelen om jezelf te kunnen en durven geven als actrice.
En over de representatie van vrouwen voor en achter de schermen en de stereotiepe rollen en verhaallijnen waar we allemaal aan gewend zijn geraakt: Madmen, MacGyver, Knight Rider, Beverly Hills 90210, Mario Bros, ze komen allemaal voorbij. Cultuur & Mediawetenschapper Willemien Sanders doet hier samen met de stichting Vrouwen in Beeld onderzoek naar aan de Universiteit Utrecht en legt al haar kennis en inzichten op tafel.

Jip van den Toorn maakte een treffende illustratie.

 

Luister hier de podcast
Home