Vrouwen in Beeld op het Nederlands Film Festival

Vrouwen in Beeld heeft dit jaar twee programma’s samengesteld met en voor het Nederlands Film Festival. Het festival vindt plaats van 22 t/m 29 september in Utrecht op diverse locaties.

Gemaakt door vrouwen, over vrouwen, voor iedereen
Op zondag 24 september worden drie producties vertoond waarvan de crew en cast voor een groot deel uit vrouwen bestaat: Kiddo, Esther & the law en Sihame. Na afloop praat moderator Nurah Abdulkadir met de makers van deze producties over thema’s als het vrouwelijke vertelperspectief, gendergelijkheid en kansen voor vrouwen in de filmwereld.

Tijd: 13:00 – 21:30 uur
Locatie: Filmtheater Slachtstraat – Zaal 2


De weg naar verbetering

Op dinsdag 26 september een bijeenkomst plaats die georganiseerd is in samenwerking met het Vlaams Audiovisueel Fonds, Point of View en het Nederlands Film Festival over de manieren waarop de filmsector zichzelf veiliger en gelijkwaardiger kan maken.
Door ons bewust te worden van de bestaande cultuur en structuren en hoe we deze op een andere manier vorm kunnen geven, creëren we de weg naar verbetering. We bespreken dit vanuit drie invalshoeken: het geld, de blik en de aanraking.

Met: Karla Puttemans (hoofd productie, Vlaams Audiovisueel Fonds), Michael Middelkoop (regisseur), Tamar van den Dop (actrice en regisseur) en Markoesa Hamer (actrice en intimiteitscoördinator).
Presentatie is in handen van Isabel Sheridan (programmamaker en moderator) en Jacqueline Blom (Point of View).

Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht – Blauwe Zaal

Home