Beeldbestormers “Overschrijven” – een nieuwe blik op filmjournalistiek

Zondagmiddag 4 februari vindt een nieuwe editie van het programma Beeldbestormers plaats in het Ketelhuis in Amsterdam: “Overschrijven” – een nieuwe blik op filmjournalistiek.

Zondagmiddag 4 februari 2024
Tijd:  15:30u
Locatie:  Ketelhuis, Amsterdam.

Wie schrijven er over film en waarom? En wat voor gevolgen heeft dat voor de manier waarop over films geschreven wordt? We vertonen de documentaire What She Said: The Art of Pauline Kael, een biografisch portret van een van Amerika’s invloedrijkste filmrecensenten. Na de film gaan we in gesprek met filmjournalisten Dana Linssen (NRC) en Kees Driessen (VN) over hun eigen ervaringen in -en hun kijk op- de filmjournalistiek.


Beeldbestormers

Beeldbestormers is een samenwerking tussen Vrouwen in Beeld, het Ketelhuis en Point of View.
Met dit programma duiken we in diverse thema’s rondom vrouwen in film dat we verder uitdiepen. We vertonen films en organiseren nagesprekken om zo ingesleten mechanismen te bevragen, de blik te kantelen en te bespreken hoe het anders kan. Hoe hebben we van films geleerd om naar vrouwen te kijken? Op welke subtiele en (on)opzettelijke manieren gaat dat? En hoe werkt dat door in onze denkbeelden, maatschappelijke opvattingen en carrières? En centraal: Hoe nu anders?

Deze reeks is toegankelijk met een Cinevillepas!
Home