Beeldbestormers “Tussen de regels” – kantel je blik op het scenario

Zondagmiddag 2 juni om vindt een nieuwe editie van Beeldbestormers plaats in het Ketelhuis in Amsterdam: “Tussen de regels”  – kantel je blik op het scenario.

Zondagmiddag 2 juni 2024
Tijd:  15:30u
Locatie:  Ketelhuis, Amsterdam
 
Een film begint bij een idee en dan volgt al snel het scenario – de plek waar werelden en personages worden geschapen. Maar hoe zorg je voor een gelaagde en realistische representatie van vrouwelijke personages die interessante ontwikkelingen doormaken? En waarom is dat zo belangrijk? En wat is er eigenlijk nodig om voor diverse en ondergerepresenteerde stemmen en schrijvers meer ruimte te creëren? Welke rol kunnen genre films hier bijvoorbeeld in spelen? En is de writers room de toekomst als we willen zorgen voor meer diversiteit en inclusie? 
 
We vertonen een aantal korte films die een nieuwe blik werpen op scenario’s en personages waaronder ‘Junior’ (Julia Ducournau, 2011), ‘Ma mère et moi’ (Emma Branderhorst, 2023), ‘Stuwing’ (Juliette van Ardenne, 2023) en ‘Beş’ (Ayla Çekin Satijn, 2021).  Aansluitend gaat Floortje Smit in gesprek met scenarist Bodil Matheeuwsen en scriptcoach en schrijver Gwyneth Sleutel.
Kantel je blik op het scenario!
 
Beeldbestormers is een samenwerking tussen Vrouwen in Beeld, het Ketelhuis en Point of View.
Graag nodigen we je uit voor een nieuwe editie van ‘Beeldbestormers’, een programmareeks waar we thema’s rondom vrouwen in film en onze filmindustrie uitdiepen. We vertonen films en organiseren nagesprekken om zo ingesleten mechanismen te bevragen, de blik te kantelen en te bespreken hoe het anders kan. Hoe hebben we van films geleerd om naar vrouwen te kijken? Op welke subtiele en (on)opzettelijke manieren gaat dat? En hoe werkt dat door in onze denkbeelden, maatschappelijke opvattingen en carrières? En vooral: Hoe hoe kan het anders?
 
Deze reeks is toegankelijk met een Cinevillepas!
Home