Beeldbestormers “Spiegeltje, spiegeltje” – een nieuwe blik op schoonheid

Zondagmiddag 7 januari 2024 vindt een nieuwe editie van het programma Beeldbestormers plaats in het Ketelhuis in Amsterdam: Spiegeltje, spiegeltje – een nieuwe blik op schoonheid.

Datum:  zondag 7 januari 2024 
Tijd:  15:30u
Locatie:  Ketelhuis, Amsterdam

Films zijn belangrijk in het bepalen van het (vrouwelijk) schoonheidsideaal. Maar waarom zien we dan toch nog doorgaans jong, wit, slank en blond op het scherm? En hoe en waarom moet het anders?

Na een inleiding van NRC-journalist Joyce Roodnat vertonen we een aantal korte films die het systeem uitdagen, oprekken en bevragen waaronder de korte documentaire Makeover movie (Sue Ding, 2022), de fictiefilm Gleuf (Isis Mihrimah Cabolet, 2023) en de fictiefilm Snor (Zainab Goelaman, 2023). Aansluitend gaat Floortje Smit in gesprek met Joyce Roodnat, regisseur Zainab Goelaman en haar- en make-up artiest Trudy Buren.

Beeldbestormers
Beeldbestormers is een samenwerking tussen Vrouwen in Beeld, het Ketelhuis en Point of View.
Na een succesvolle eerste editie afgelopen november duiken we vanaf januari 2024 met dit programma in diverse thema’s rondom vrouwen in film dat we verder uitdiepen.
We vertonen films en organiseren nagesprekken om zo ingesleten mechanismen te bevragen, de blik te kantelen en te bespreken hoe het anders kan. Hoe hebben we van films geleerd om naar vrouwen te kijken? Op welke subtiele en (on)opzettelijke manieren gaat dat? En hoe werkt dat door in onze denkbeelden, maatschappelijke opvattingen en carrières? En centraal: Hoe nu anders?

Deze reeks is toegankelijk met een Cinevillepas!

 

Lees het verslag
Home