Love Is All You Need – WIFTI Event at Berlinale

Op het jaarlijkse WIFT-evenement (Woman in Film and Television) tijdens de Berlinale sprak Wendy Mitchell (Screen International) met vrouwelijke filmmakers uit Bollywood, Nollywood en Hollywood over romantische komedies.

Met Alankrita Shrivastava (schrijver-regisseur, India), Hamisha Daryani Ahuja (schrijver-regisseur, Nigeria), Clea DuVall (acteur-schrijver-regisseur, VS) en Lisa Blumenberg (producer, Duitsland) werden de culturele perspectieven op liefde besproken in de invloedrijke filmindustrie├źn van Nollywood, Bollywood en Hollywood. Want liefde is universeel en onze gemeenschappelijke taal over de hele wereld net als de zoektocht naar relevante romantische komedies. Er werd gesproken over zowel de klassiekers van het genre als waar nieuwe kansen liggen voor het vertellen van verhalen binnen dit genre.

Net als in het leven en in de entertainmentindustrie, worden vrouwen mondiger en omarmen de romantische komedies van vandaag meer diverse relaties tussen etniciteiten, achtergronden, geslachten en leeftijden.

Terugkijken
Home